OVER ONS

Bo
Bo
Chelsey
Chelsey

B4RB4R4 logopedie is een team van 3 logopedisten, Barbara, B0 en Chelsey. We stellen ons graag even voor. 

De naam van onze praktijk verwijst enerzijds naar Barbara haar naam, maar anderzijds naar verschillende aspecten van communicatie en taal. Voor kinderen met een leerstoornis en mensen met een neurologisch letsel is niet altijd eenvoudig letters en cijfers van elkaar te onderscheiden. Geef toe, de A en de 4 lijken toch erg op elkaar hé. 'bee vier r bee vier r vier' klinkt en betekent iets helemaal anders dan 'barbara'.
Ons doel is om communicatie voor iedereen zo helder en duidelijk mogelijk te maken.

BARBARA DE VAERE
Op de vraag "wat wil je later worden" antwoordde ik van kleins af aan "iets creatief met kindjes". Als logopediste vond ik de ideale job. Ik studeerde begin 2008 aan de Artevelde hogeschool in Gent af, en ging meteen aan de slag in een multidisciplinaire groepspraktijk in Gent. Hetzelfde jaar startte ik ook in Spermalie in Brugge, als logopediste bij dove en slechthorende kinderen en kinderen met spraak- en taalontwikkelingsstoornissen.

​Na enkele jaren in het werkveld begon het te kriebelen om een eigen praktijk op te starten en zo werd B4RB4R4 logopedie geboren. Door de combinatie van mijn werk in Spermalie en hier in de praktijk kan ik mij focussen en toeleggen op het behandelen van kinderen met taal,- spraak,- en leerstoornissen. Ik volg heel regelmatig bijscholingen en workshops om up-to-date te blijven.

​Ook in mijn vrije tijd kan ik de wondere wereld van de logopedie niet missen en ben ik bestuurslid van Logopedia VZW. Samen met het Logopedia-team beheer ik een materialenforum voor en door logopedisten en organiseer ik workshops en studiedagen. Daarnaast maak ik ook deel uit van MTRL, een onderneming die therapiemateriaal voor de logopedische praktijk ontwikkelt. Ik ben ook lid van de VVL, de wettelijk erkende beroepsvereniging voor Vlaamse logopedisten.

In 2015 werd ik mama van een fantastische zoon Florian en in 2017 kwam mijn prachtige dochter Anna ter wereld. Omdat het leven met twee bengeltjes in huis plots hele wat drukker werd, zocht ik versterking voor mijn praktijk en kwamen mijn fantastische collega's Bo en Chelsey de praktijk versterken. 

BO WARLOP
Mijn naam is Bo en ik ben geboren op 8 mei 1996. Ik groeide op in Sijsele, maar in de zomer van 2018 ben ik verhuisd naar Beernem. In datzelfde jaar heb ik ook mijn diploma logopedie en audiologie, richting logopedie behaald aan de Hogeschool Vives in Brugge. Na mijn studies kwam ik terecht in de bloeiende praktijk van B4RB4R4 logopedie. Ik combineer mijn werk in de praktijk met m'n job als logopediste in het woonzorgcentrum Kasteeldomein Patershof in Beernem en ik studeer nog voor het postgraduaat neurogene communicatiestoornissen.

Als logopediste vind ik het belangrijk om te luisteren naar de hulpvraag van de cliënt en om samen met hun en de familie op weg te gaan. Door het volgen van verschillende bijscholingen probeer ik mijn kennis uit te breiden en mee te zijn met de nieuwste therapiemethodes. Mijn interesse op logopedisch vlak gaat uit naar alles wat te maken heeft met articulatie, communicatie en neurogene stoornissen. 

In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig, ga ik wandelen met mijn hond Lou en mountainbiken. Reizen met de caravan is ook één van mijn favoriete bezigheden. 

CHELSEY VERSCHOORE

Ik ben Chelsey, logopediste en audiologe. Ik hou van het creatieve van de job en leef me dan ook helemaal uit in het maken van logopedische materialen. Ook telelogopedie is helemaal mijn ding. Ik zie mezelf als een enthousiaste, creatieve, behulpzame en leergierige vrouw.

In juni 2019 behaalde ik mijn diploma logopedie aan de Katholieke hogeschool Vives te Brugge. Tijdens mijn opleiding deed ik ervaring op in het ziekenhuis, het buitengewoon onderwijs en natuurlijk in verschillende zelfstandige praktijken. Daarnaast kon ik ook proeven van een unieke en enorm boeiende ervaring in het buitenland. Ik liep gedurende enkele maanden stage in Suriname in een plaatselijke basisschool. Het daarop volgende academiejaar studeerde ik af als bachelor in de audiologie.

Na mijn studies kon ik meteen aan de slag. In september 2020 stapte ik met heel veel gedrevenheid en enthousiasme in het werkveld. Na enkele zwangerschapsvervangingen kan ik nu aan de slag in deze mooie, bloeiende en dynamische praktijk!

Momenteel heb ik nog geen specialisatie in een bepaald domein, maar in de toekomst breng ik hier graag verandering in. Ik heb een enorme interesse voor stotteren/broddelen, stem en OMFT. Verder hecht ik veel belang aan een open en vlotte communicatie met ouders en andere ondersteuners.

Naast mijn werk als logopediste maak ik graag tijd voor vrienden en familie. Ik ga graag gaan dansen en kan enorm genieten van lekker eten.